Portada Política Ramón d’Andrés conviértese nel nuevu presidente de la Fundación “Caveda y Nava”

Ramón d’Andrés conviértese nel nuevu presidente de la Fundación “Caveda y Nava”

by asturnet

Nel conceyu del Patronatu de la Fundación “Caveda y Nava”, del pasáu 9 de marzu del 2011, celebráu n’Uviéu, decidióse’l cambiu na composición de la Xunta Directiva. Inaciu Iglesias, que va ser candidatu de Foru Asturies a l’alcaldía de Noreña, dexa la presidencia a favor del profesor Ramón d’Andrés. Amás, la Fundación cunta con un secretariu nuevu, Manuel Lafuente Robledo, que sustitúi a José Rogelio Álvarez Hevia.

La Fundación “Caveda y Nava”, ye una entidá formada por persones representatives de distintes actividaes y estremaes sensibilidaes ideolóxiques, que trabaya pol llogru d’un consensu políticu y social de sen positivu alredor de la llingua asturiana y el so adecuáu estatus llegal.

El nuevu presidente de la Fundación anunció que nes próximes selmanes la Fundación “Caveda y Nava” va entamar una ronda d’entrevistes colos candidatos de los distintos partíos políticos a les Elecciones Autonómiques de mayu, “col envís de tresmiti-yos el nuestru mensaxe alredor de la llingua asturiana: cumplimientu de la llei y necesidá d’un estatus de cooficialidá algamáu por consensu, planificación gradual y respetu a la llibre opción llingüística”. Pa ello distribuiráse un pequeñu cartafueyu esplicativu que, anuncien, “nel so momentu se dará a conocer”.

Tamién te podria gustar