Portada Sociedá Profesores, músicos y periodistes falarán del futuru del asturianu nel Día de les Lletres Asturianes

Profesores, músicos y periodistes falarán del futuru del asturianu nel Día de les Lletres Asturianes

by asturnet

El próximu vienres, día 4 de mayu, nel Teatru Filarmónica d’Uviéu, va celebrase’l xxxiii Día de les Lletres Asturianes a les 20,30 hores. L’Academia de la Llingua Asturiana, entidá organizadora, ta acabante dar anuncia de los participantres nel actu: Paz Rendueles (Vicerrectora d’Investigación de la Universidá d’Uviéu), Lisardo Lombardía (Direutor del Festival Interceltique de Lorient-France), Pedro Suárez (matemáticu y profesor), Pilar Rubiera (periodista, especialista en temes culturales), Ricardo Saavedra (músicu y escritor) y Luis Arias Argüelles-Meres (Caderalgu d’Enseñances Medies). Les sos intervenciones xirarán al rodiu de les posibilidaes de futuru de la llingua asturiana.

Esta Xunta Estraordinaria de l’Academia de la Llingua Asturiana finará col discursu institucional de la presidenta, Ana María Cano González.

L’actu, presentáu por Sonia Avellaneda y Próspero Morán, director d’Asturnews, cuntará con un entamu musical a cargu del acordionista Xuan Nel Expósito y de la cantante Marisa Valle Roso y tendrá como pieslle l’actuación de la Banda Gaites Villaviciosa.

Tamién te podria gustar