Portada Sociedá Pau Donés, Emma Suárez, Hans Zimmer o Rosario, medayes d’Oru al Méritu nes Belles Artes

Pau Donés, Emma Suárez, Hans Zimmer o Rosario, medayes d’Oru al Méritu nes Belles Artes

by redacción asturnews
Pau Donés - Foto VOCES (https://www.flickr.com/photos/voces/)

El músicu Pau Donés (a títulu póstumu), l’actriz Emma Suárez, el compositor alemán Hans Zimmer o la cantante Rosario son dalgunos de los galardonaos coles Medayes d’Oru al Méritu nes Belles Artes del añu 2020, tal que anunció’l Ministeriu de Cultura.

El Conseyu de Ministros, a propuesta del ministru de Cultura y Deporte, José Manuel Rodríguez Uribes, aprobó la concesión de les Medayes d’Oru al Méritu nes Belles Artes correspondiente al añu 2020 a 32 personalidaes de la cultura.

Esti galardón estrema a les persones y entidaes que destacaren nel campu de la creación artístico y cultural o hayan emprestao vultables servicios nel fomentu, desenvolvimientu o espardimientu del arte y la cultura o nel caltenimientu del patrimoniu artísticu.

Amás del yá citáu Pau Donés, nesta ocasión hubo otres dos condecoraciones póstumes: al actor Álvaro de Lluna y al diseñador Andrés Sardá. Tamién fueron premiaos l’actor Carlos Hipólito; el director de escena Emilio Sagi; el cineasta Montxo Armendáriz; l’actriz Adriana Ozores; la coleccionista Pilar Lladó; la presidenta del Patronatu de la Fundación Federico García Lorca, Laura García Lorca; l’actor Antonio Resines; el cineasta Álex de la Ilesia o la editorial Tirant lo Blanch.

Coles mesmes, recibieron el galardón los baillarinos Sara Baras y Antonio Canales; l’acróbata ‘Tinga Tinga’; el catedráticu d’estética Simón Marchán; el catedráticu d’Hestoria del Arte Valeriano Bozal; la restauradora María Dolores Fuster; la baillarina Carmen Werner; la coreógrafa Teresa Nieto; el compositor Gustavo Dudamel o la soprano María Bayu.

A lo último, son reconocíos con esta medaya l’artista multidisciplinar Paz Muro; la periodista Marga Sánchez; la Real Maestranza de Caballería de Sevilla; la editorial Marcial Pons; el músicu Manolo García; el filósofu Emilio Lledó y el cocineru Quique Dacosta.

Tamién te podria gustar