Portada Música Noreña lleva los cantares tradicionales pelos chigres

Noreña lleva los cantares tradicionales pelos chigres

by asturnet

Esti vienres 25 de marzu celébrase en Noreña’l III Certame de Cantares de Chigre “Prohibido Cantar… desentonáu” de Noreña qu’entama l’asociación folclórico-musical Villa y Condáu de Noreña. La inauguación va celebrase na Casa de Cultura, el vienres de magar les 19:30 hores cola presentación de Manuel Rosete y l’homenaxe al músicu llocal Tino Fombona. Amás, va facese un conciertu cola participación de la Banda Gaites de Noreña, Anabel Santiago y Hector Braga y de Tino Fombona y Macu.

Tres inaugurar el certame va haber pasacais de gaita y tambor, amás del llanzamientu de voladores pa, a partir de les 21:30 hores, empicipiar les actuaciones de les distintes rondes en les sidreríes Villa Condal, La Cuadra, La Sala, Fermín, Casa Paco, El Güelu, La Tenería y Casa Manolo, coles actuciones especiales d’Anabel Santiago y Hector Braga nos propios llocales.

A les 23:00 hores va haber una sospresa musical que pasará per tolos chigres que van disponer de concioneros de mano pa regalar a los sos veceros y que sigan asina los cantares.

Tamién te podria gustar