Portada Música Nava celebra’l I Congresu Internacional de la Gaita con músicos del país, Galicia, Bretaña ya Irlanda

Nava celebra’l I Congresu Internacional de la Gaita con músicos del país, Galicia, Bretaña ya Irlanda

by asturnet

El I Congresu Internacional de la Gaita escomienza esti viernes 24 nel Muséu de la Sidra de Nava y va valir a lo llargo de dos díes como puntu d’alcuentru de gaiteros y especialistes del país y d’otros países como Galicia, Bretaña ya Irlanda. Nél amás del debate de les ponencies del congresu y de les respectives meses redondes, va haber amueses práctiques y en vivo de música tradicional, nes que la gaita va ser l’instrumentu protagonista. La Banda de Gaites “La Raitana” de Nava, que dirixe Flavio de Benito, ye la organizadora d’esti congresu.

La primer xornada del alcuentu va debatir na tarde d’esti viernes 24, dende les 17.00 hores, alrodiu del presente y el futuru de les bandes de gaites d’Asturies y alrodiu de los concursos destinao a esti tipu d’agrupaciones musicales. Nesti primer debate, moderáu pol director del Muséu de la Gaita de Xixón, Alfonso Fernández van intervenir Flavio Rodríguez Benito; Cándido García, director de la Banda de Gaitas Zuncurrundullo de Galicia; Luis Carlos Vecino, espertu n’actividaes turísticu-culturales; Michael Murphy, director de la banda irlandesa Carrigaline Pipe Band; y un representante de la bretona Bagad de la Kevreen-Arlé.

A les 19.30 nel mesmu Muséu la Sidra, va haber una amuesa de gaiteros mayores cola participación de los maestros Luis Montes, Eduardo “El Gaiteru Miyares” y Pepe “El Gaiteru Veriña”. Pela nueche, a les 22.00 hores na Plaza de Manuel Uría entama una nueche folk coles actuaciones del irlandés Michael Murphy, la Banda de Gaites La Raitana, la banda gallega Zuncurrundullo, la Bagad Kevreen-Arlé, La Bandina y Felpeyu.

El sábadu 25 a les 10 de la mañana sigue’l congresu internacional cola presentación y debate de ponencies de los músicos Santi Caleya, Manuel Cordero, Manuel Durán, Gustavo Eguren, Alberto Fernández, Pedro Pangua, Martín Poladura, José Manuel Tejedor, Javier Tejedor, Xuan Rodríguez y Flavio Rodríguez. Pela tarde les bandes de gaites participantes nestes xornaes desfilen peles cais de Nava y a les 20.15 na Plaza Manuel Uría ufierten un conciertu nel “Memorial Jairo García Iglesias”.

Tamién te podria gustar