Portada Música Nava acueye un conciertu didacticu pa escolinos pola Selmana les Lletres

Nava acueye un conciertu didacticu pa escolinos pola Selmana les Lletres

by asturnet

La Conseyería d’Educación y Universidaes d’Asturies, al traviés de l’Asesoría d’Enseñances de Llingua Asturiana, entama per primer vegada, y por cuenta de la celebración de la 33 Selmana de Les Lletres Asturianes, un ‘Conciertu Didácticu’ pensáu especialmente pa los escolinos asturianos.

El recital, que nesta primer edición va tar dedicáu al director y compositor xixonés Enrique Truan, va celebrase esti miércoles, 2 de mayu a les 18.00 hores, na Casa de la Cultura Marta Portal de Nava.

Esta iniciativa ñaz de la collaboración de la Conseyería, el Conservatorio Cimeru de Música ‘Eduardo Martínez Torner’ d’Uviéu y el Colexu Públicu ‘San Bartolomé’ de Nava, que reconocen la necesidá d’averar al alumnáu asturiano estilos musicales más desconocíos que complementen la formación artística recibida nos sos centros educativos.

L’asturianu va ser la llingua vehicular d’esti conciertu que va tar conducíu por Kala y Tal, dos personaxes infantiles creaos pa la ocasión que, ente actuación y actuación, van interactuar con otru personaxe, Enrique Truan, y van esplicar a los escolares les característiques de cada interpretación.

Los alumnos de Pianu Complementariu del Conservatorio Cimeru de Música d’Uviéu, dirixíos pola profesora Inés Estrada, van ser los encargaos d’interpretar les composiciones d’Enrique Truan, que van sirvir, amás, de complementu a les actividaes desenvueltes nes aules en redol a la figura del compositor asturianu.

Tamién te podria gustar