Portada Música Música, teatru y folixa nes últimes dos xornaes del festival intercélticu Xixón 5º 40’

Música, teatru y folixa nes últimes dos xornaes del festival intercélticu Xixón 5º 40’

by asturnet

El sábadu 22 d’agostu, penúltimu día del Festival, mercáu y música de La Quintana per Cimavilla dende les 11 la mañana. A les siete y media, na Plaza de la casa Los Nava, nuevu monólogu astur por Silvino y a les 20:00 na Plaza la Corrada, Teatru asturianu Nun Tris representa “La vixigona nun tien remediu”.

A les 12:00 el IX Festival internacional de gaites Villa de Xixón va acoyer actuaciones na Plazuela, cola Banda de Gaites Infantil Villa de Xixón; nel Paséu Begoña, con Inveraray and district Pipe Band (Escocia); n’El Náutico, cola Banda de Gaites Xinzo de Limia (Ourense); y a les 13:00 hores, na Plazuela, la Banda de Gaites Robaleira (A Coruña); nel Paséu Begoña, la Banda de Gaites Villa de Xixón y n’El Náutico, toquen Bagad Pagan (Bretaña)

A les doce y acutándola primero nes oficines de turismu, pue facese una visita guiada al Muséu del Pueblu d´Asturies. Mientres na Tarima de la Plaza Mayor habrá Bailles y dances del Oriente d´Asturies por Vezos Astures y n’El Llavaderu (Cimavilla), otra vegada, Menú popular Irlandés.

A les siete, actuaciones Plaza del 6 d’agostu, y nos Xardinos de la Reina, xuegos y deportes tradicionales con El Garrapiellu.

A les 20:00 hores na Tarima de la Plaza Mayor va celebrase un desfile de traxes tradicionales pola agrupación La Corexa. A les 21:30, el IX Festival de bandes de gaites Villa de Xixón va trayer la Banda de Gaites Villa de Xixón, Inveraray and district Pipe Band (Escocia), Banda de Gaites Robaleira (A Coruña), Bagad Pagan (Bretaña), Banda de Gaites Xinzo de Limia (Ourense), Banda de Gaites de Villaviciosa y la Banda de Gaites Infantil Villa de Xixón.

A les 22:00 hores nel Escenariu central Poniente van pesllar el día La Col.la Propinde (Asturies), Kila (Irlanda) y La Bandina (Asturies). A la una y media, nel Dompedro, Folixa Celta.

El domingu, a les 07:35 en La Escalerona de la playa de San Llorienzo, va facese una ceremonia del son del Océanu Celta. Y tol día en Cimavilla, Mercáu popular asturianu. A les 20:00, na Plaza la Corrada, nuevu monólogu astur Carlos Alba “El Pola”.

A les 12:00 visita guiada al Muséu del Pueblu d´Asturies (Acutándola primero nes oficines de turismu). Y a les 12:00 n’El Nautico xuegos y deportes tradicionales a cargu del grupu 6 Conceyos.

A la una y media actuaciones polos escenarios: El Campu Valdés, Froles Novas (Galiza); Plaza del 6 d’agosto, Los Xustos (Asturies); El Náutico, Xanzaina (Asturies) y nos Xardinos de la Reina, Danserien Kerne (Bretaña) Las danzas de Cornouaille, Cercle celtique Bleunioù Lann an Aven de Riec sur Bélon.

De una a trés, n’El Llavaderu (Cimavilla), Menú popular Irlandés. Y a les 17:00 hores, gran desfile de tolos grupos y desfile de les Bandes de gaites del IX Festival Villa de Xixón, dende la ponte d’El Piles hasta’l Palaciu Valdes.

El festival va pesllase en Poniente, a les diez, con Dixebra y The Real Mkenzies (Canadá- Escocia). A les doce y media nel Dompedro, Folixa Celta con Sambre (Asturies).

Tamién te podria gustar