Portada Muséu de la selmana Muséu de la selmana: Muséu de la Ilesia d’Asturies

Muséu de la selmana: Muséu de la Ilesia d’Asturies

by asturnet

Redacción.

La seición del ‘Museu de la selmana’ llega a la so tercera selmana afalando la conocencia de les instalaciones museístiques n’Asturies. Esta selmana Asturnews.com encamienta a los sos llectores el Museu de la Ilesia d’Asturies, asitiáu n’Uvieu. El museu tien espuestes al públicu pieces de toles epoques, de los fondos de la Ilesia asturiana.

El museu consta anguaño d’un vestíbulu y siete salas que rodeen el claustru. Caúna d’elles lleva un epígrafe orientador nel que se pretende destacar el mensaxe cimeru de los oxetos espuestos. A lo llargo del percorríu ofrecese una concepción completa del misteriu de la salvación.

L’horariu del Museu de la Ilesia d’Asturies ye de 10 a 13 y de 16 a 19 horas n’iviernu y del 14 de mayu al 21 de setiembre de 10 a 13 hores y de 16 a 18,30 hores, con una entrada de 2,4 € pa los adultos y 0, 90 € pa los neños de 10 a 15 años. La entrada inclúi la visita a la Cámara Santa, Claustru, Sala Capitular, Sillería Gótica y Cripta de Santa Llocadia. Los xueves la entrada ye de baldre y los domingos y festivos el museu ta peslláu. El museu ta asitiáu nel Claustru Altu de la Catedral, con entrada pela Corrada l’Obispu d’Uvieu.

Tamién te podria gustar