Portada Muséu de la selmana Muséu de la selmana: Muséu de Belles Artes d’Asturies

Muséu de la selmana: Muséu de Belles Artes d’Asturies

by asturnet

Redacción.

Como cada selmana Asturnews.com encamienta a los llectores un museu o espaciu espositivu del país. Y esta selmana vamos hasta Uvieu pa encamentar unu de los meyores museos d’Asturies: El Museu de Belles Artes d’Asturies, que foi inauguráu va más de ventisiete años, el 19 de amy de 1980.

El Museu ta asitiáu en tres edificios del Uvieu Antiguu: el Palaciu Velarde, del sieglu XVIII, al que ta xuníu una construcción de 1940, y la Casa d’Uvieu Portal, del sieglu XVII. Dientro de les sos muries tien la mayor colección pñublica d’arte qu’hai n’Asturies, formada por pintura, escultura, dibuxu, grabáu, semeyes y artes aplicaes ya industriales. Anguño supera les ocho mil pieces. Belles Artes cuenta amás con una biblioteca especializada, una de les meyores del país.

La entrada ye de baldre y l’horariu de branu (xunetu-agostu) ye de martes a sábados de 11 a 14:30 y de 17:00 a 21:00 hores. Pel iviernu l’horariu ye de martes a vienres de diez y media la mañana a dos de la tarde y de 16:30 a 20:30 hores pela tarde. Siendo los sábados de 11:30 a 14 hores y de 17 a 20 pela tarde. Los llunes ta siempres peslláu.
Páxina oficial del Muséu de Belles Artes

Tamién te podria gustar