Portada Emigración Muerre Manolo del Campo, animador cimeru de la cultura astur na Arxentina

Muerre Manolo del Campo, animador cimeru de la cultura astur na Arxentina

by asturnet

La comunidá asturiana en Buenos Aires despidió esta fin de selmana a Manolo del Campo, que morriere esta selmana y que yera’l cimeru animador de la cultura asturiana en Buenos Aires. Con Manolo del Campo, Asturies pierde a ún de los sos más nomaos embaxadores culturales y a un home qu’algamara averar a les nueves xeneraciones de la emigración la cultura de los sos ancestros.

Una enfermedá que venía amuesando hai tiempu llevónos al home más activu de la emigración asturiana na Arxentina qu’amás de dirixir el Grupu Pelayo, qu’elli mesmu fundare na postguerra, yera l’encargáu de la comunicación institucional del Centru Asturianu de Buenos Aires. Les gaites asturianes que suenen na capital arxentina fainlo por mor del so esfuerciu por dar aliendu a la música tradicional nel Centru Asturianu y bon exemplu de la calidá musical de los rapazos qu’animare Manolo del Campo foron los que representaren a Arxetina nel Festival de Lorient d’hai tres años, la primer vegada que’l Premiu Macallan s’abriere a los gaiteros del otru lláu del Atlánticu.

Manolo del Campo aportó a l’Arxentina en 1949 proveniente de Villanueva de Pría, nel conceyu de Llanes y el so llabor ellí a lo llargo de casi mediu siglu de ye’l Conxuntu de dances Pelayo, una institución de casi 70 persones, que tien amás una escuela a la que van más de 30 rapaces y un vestuariu con 800 traxes tradicionales.

Manolo del Campo yera bien conocíu nel so conceyu de nacencia y reciere a lo llargo la so vida munchos premios y distinciones. Una d’eses distinciones de la que más orgullosu se dicía yera el nomamientu de sociu d’honor de la Federación Internacional de Centros Asturianos, la FICA, que reciere nel añu 1995.

Última entrevista a Manolo del Campo na Arxentina

Tamién te podria gustar