Portada Música Mieres va tar esta fin de selmana de “Folixa na primavera”

Mieres va tar esta fin de selmana de “Folixa na primavera”

by asturnet

La XIII edición de la Folixa na Primavera, la fiesta del Arcu Atlánticu, llega güei a Mieres con bandes folk bien célebres, gastronomía asturiana y sidra. El xefe d’informativos de la Televisión Autonómica d’Asturies va ser l’encargáu de da-y llectura al pregón güei vienres a les 20:00 hores, nel Parque Xovellanos de la villa del Camín.

A esa mesma hora van espichase delles pipes de sidra de baldre y namás cola condición de mercar el vasu conmemorativu de la Folixa del 2008. Más tarde, p’hacia les once la nueche, l’Auditoriu del Parque Xovellanos va recibir al grupu asturianu La Bandina, que va presentar los temes del so discu nuevu “13”, el primeru dende l’ésitu del tema “Mexé na caleya”.

A la una de la mañana va ser el turnu pal grupu británicu Michael McGoldrick Band, que lidera’l famosu maestru de la flauta irlandesa, que va echar el pieslle a la nueche.

El sábadu 19 d’abril ye la segunda xornada y les actividaes ábrense a les trés y media la tarde nel Salón d’Actos de la Casa la Cultura col Concursu de gaiteros. Yá de nueche, a les 23:00 hores, nel Parque Xovellanos, el grupu asturianu Felpeyu va abrir la última nueche de conciertos col so nuevu discu “Canteros”.

El grupu irlandés Dervish, formación yá veterana, con ocho discos y la participación, ente otros festivales, l’añu pasáu n’Eurovisión.

El domingu 20 va tar dedicada a la música na cai, con una alborada a les 11:00 hores a cargu del grupu folclóricu Prau Llerón. A les 13:00 hores va celebrase’l festival “Enguedeyu na Cai”, con grupos de baille y música p’animar al baille tradicional per Mieres: Xorrecer, Ruxidera, L’Artusu y Prau Llerón, y musicos de la Escuela de Música Tradicional del Conceyu de Mieres.

Tamién te podria gustar