Portada Tecnoloxía Mieres estrena los servicios de telefonía ya internet d’alta velocidá de Telecable nes cuenques

Mieres estrena los servicios de telefonía ya internet d’alta velocidá de Telecable nes cuenques

by asturnet

Mieres estrena la llista. Un total de 700 domicilios de la villa tarán en condiciones d’acceder, a partir de güei, a servicios de telefonía, televisión ya internet d’alta velocidá habilitaos pola operadora asturiana Telecable, que s’estrena d’esti mou nes cuenques con una rede de cable procedente de Xixón al traviés del trazáu de l’autovía minera.

L’actuación de la empresa asturiana de telecomunicaciones supón, d’un llau, la so propia espansión, yá qu’hasta agora namás ufiertaba servicios nes llocalidaes d’Uviéu, Xixón, Avilés y Corvera, y mantién obres en marcha pa instalar la so rede tamién nos conceyos de Llangréu y Llugones.

Amás, la llegada de Telecable a Mieres implica la entrada de les cuenques mineres del centru d’Asturies nos servicios d’internet d’alta velocidá proporcionaos pola operadora, qu’empezará a conectar les viviendes qu’asina lo soliciten a partir d’un nodu allugáu na zona de Mieres más prósima a la nacencia de l’autovía minera.

De forma paralela, l’Alministración autonómica tien previsto espardir nes prósimes selmanes la rede d’internet d’alta velocidá a llocalidaes menores del conceyu a les qu’en principiu nun llegaba l’actuación de Telecable, operadora que mantién el so servidor central na ciudá de Xixón.

Web de la operadora Telecable

Tamién te podria gustar