Portada Política Más de 100 representantes d’IX roblen un manifiestu de sofitu a Orviz y piden fuxir de “hiperlliderazgos”

Más de 100 representantes d’IX roblen un manifiestu de sofitu a Orviz y piden fuxir de “hiperlliderazgos”

by asturnet

Más de cien representantes electos y orgánicos d’IX Asturies presentaron esta mañana un manifiestu de sofitu a la candidatura de Manuel González Orviz a la presidencia del Principáu que, sol títulu “Voto por IX Asturies; voto a Manolo Orviz” supon el respaldu a un procesu de cambéu internu y esternu que, según los sos firmantes, entamó na asamblea de 2012. La conceyala d’IX Grau, María José Miranda, aseguró que, col manifiestu, surdíu de forma bonal, deféndese “un proyectu renovador y de futuru, fuxendo de hiperlliderazgos”.

“Sofitamos la candidatura de Manuel González Orviz porque creemos nuna candidatura colectiva; nuna suma de fuerces que va dende la militancia a les cabeces de llista”.

La eurodiputada Ángela Vallina, los alcaldes d’Illas, Alberto Tirador, Santalla d’Ozcos, Antonio Riveras, y l’alcaldesa de Castrillón, Yasmina Trigueru, el coordinador del grupu parlamentariu na Xunta Xeneral del Principáu, voceros municipales, conceyales y coordinadores locales, hasta un total de 103 representantes electos o orgánicos suscriben el manifiestu, nel qu’espresen el so convencimiento de la “improrrogable necesidá del cambéu d’IX, na renovación interna, indispensable pa la rexeneración política y na apertura a tola sociedá, como elementos imprescindibles pa ser útiles a la sociedá asturiana”.

La vocera de los firmantes, María José Miranda, destacó la importancia d’estes primaries, que dexen, per vegada primera, escoyer a militancia y simpatizantes a la cabeza de llista d’IX y al restu de la candidatura. “Sofitamos esti proyectu porque nun ye posible la rexeneración ensin renovación. Nun ye la candidatura de Orviz, ye la candidatura de toos y toes nosotres. Somos la fuerza del cambéu”.

Tamién te podria gustar