Portada Sociedá Marta Mori d’Arriba va tomar posesión como nuevu Miembru de Númberu de l’Academia de la Llingua Asturiana

Marta Mori d’Arriba va tomar posesión como nuevu Miembru de Númberu de l’Academia de la Llingua Asturiana

by asturnet

Redacción.

Según anuncia la propia Institución, el próximu día 4 de mayu a les ocho la tarde, l’Academia de la Llingua Asturiana va celebrar l’actu oficial del Día de les Lletres Asturianes, qu’esti añu llega a la so edición ventiocho volviendo al so llugar hestóricu de celebración, el Teatru Campoamor.

Va abrir l’actu l’entamu musical de la gaitera Andrea FernándezJoglar al que siguirá la Xunta Estraordinaria de l’Academia de la Llingua Asturiana, col discursu institucional de la Presidenta, Ana Mª Cano. Nesta Xunta Estraordinaria va nomase Miembru de Númberu a la profesora ya investigadora Marta Mori d’Arriba.

Col nomamientu de Mori “l’Academia de la Llingua Asturiana quier reconocer la fondura de la so contribución científica, lliteraria y docente al procesu de recuperación llingüística n’Asturies y facer posible, al empar, qu’esa valible contribución pueda enanchase col so trabayu dientro de la propia institución”.

Los sones del grupu folk Tejedor van poner puntu final a esti XXVIII Día de les Lletres Asturianes. L’ALLA organiza una espicha, abierta a tol públicu, nel restorán ‘La Gruta’ d’Uvieu.

Tamién te podria gustar