Portada Escéniques Los títeres de “La cartera del mio pueblu” aporten a la Biblioteca de La Lluz d’Avilés

Los títeres de “La cartera del mio pueblu” aporten a la Biblioteca de La Lluz d’Avilés

by redacción asturnews

Un llugar nel que los sos habitantes unvien y reciben infinidá de cartes, y comparten les hestories que nelles se rellaten con “La cartera del mio pueblu”, la nueva propuesta del Teatru Familiar d’Avilés, va poer esfrutase esti vienres 14 de mayu na Biblioteca de La Lluz, a les 18 hores.

Teatru de títeres, destináu a neños y neñes mayores de 4 años y a les sos families, de la mano de la compañía asturiana Yheppa Títeres. Con entrada llibre hasta completar l’aforu, les localidaes yá pueden recoyese, de forma gratuita, n’el mesmu centru cultural del barriu, teniendo de facilitar nel momentu los datos personales (nome completu, DNI y teléfonu) de los asistentes.

L’afortunada cartera protagonista va conocer la hestoria del Gatu Enllordies y por qué mandó una misteriosa carta al Ratoncito Pérez. O la de la maestra que respondió a un anunciu nel periódicu que pidía profesores d’elefantes, y colóse a África a dar clase a, ente otres, la cobarde Kikunga, la elefanta-corazón-de-páxaru.

“La cartera del mio pueblu” ye xuna creación de Yolanda Diana Marcos a partir obrar “Cartes a Ratón Pérez” d’Antonia Rodenas y “Elefante corazón de páxaru” de Mariasun Landa. La mesma Yolanda xubir al escenariu a dar vida a los distintos personaxes, con dirección de Carlos Díez.

Conforme a les midíes de protección sanitaria, va ser obligatoriu l’usu de mázcaru, y va caltenese la distancia de seguridá. Coles mesmes, van esistir puntos con xel hidroalcohólico a disposición del públicu, y va ser imprescindible cumplir y respetar les indicaciones realizaes pol personal del centru, especialmente nes entraes y la salíes del mesmu.

Tamién te podria gustar