Portada Sociedá Los Premios Príncipe acumulen más de 200 candidatures a un mes del primer fallu

Los Premios Príncipe acumulen más de 200 candidatures a un mes del primer fallu

by asturnet

La edición númberu venticuatru de los Premios Príncipe d’Asturies, que s’entregarán n’Uviéu na prósima seronda, acumula yá grandes cifres: A un mes de la xuntanza del primeru de los xuraos, que decidirá pa quién ye’l premiu de les Lletres 2004, la entidá convocante de los galardones acumula más de 200 candidatures avalaes por cien mil cartes d’estremada procedencia.

La maquinaria de la vixesimocuarta edición de los ‘Príncipe’ yá circula a plenu pulmón y esta mesma selmana tien una importante cita en París, onde l’axencia de les Naciones Xuníes pa la Eduación, la Ciencia y la Cultura -la Unesco- amosará el so sofitu formal a los galardones nun actu que se cellebrará a mediudía del vienres na Embaxada d’España énte la Unesco, allugada na capital francesa.

L’apoyu de la axencia cultural de la ONU respaldará espresamente les bodes de plata de los Premios Príncipe, que na so edición del añu 2005 cumplirán 25 años de vida, pero valdrá tamién pa da-y un puxu especial a la convocatoria d’esti añu. Dientro d’un mes, el 10 de xunu, el xuráu del premiu de les Lletres aconceyará n’Uviéu y emitirá’l so fallu al otru día, inagurando una llista de premiaos que dirá completándose antes d’aportar xunetu colos galardonaos nes estayes d’Investigación Científica y Técnica (16 de xunu), Ciencies Sociales (23 de xunu) y Comunicación ya Humanidaes (30 de xunu).

Caún de los ocho Premios ‘Príncipe de Asturias’ que s’otorgarán nesta edición ta dotáu con 50.000 euros, una escultura espresamente diseñada por Joan Miró y un diploma acreditativu.

Tamién te podria gustar