Portada Turismu Los museos andaluces empiecen a resucitar

Los museos andaluces empiecen a resucitar

by redacción asturnews

El Centru Andaluz d’Arte Contemporaneo de Sevilla abre’l fueu y el Muséu Picasso de Málaga vuelve esti martes próximu y, a partir del 1 de xunu, va presentar la renovación de la so colección permanente.

La Conseyería de Cultura y Patrimoniu Históricu retomó l’actividá nos museos andaluces cola apertura esti xueves pasáu del Centru Andaluz d’Arte Contemporaneo (CAAC), allugáu en Sevilla, tres l’adopción de les midíes hixénicu-sanitaries que garanticen la seguridá del personal y del públicu. El muséu, de titularidá y xestión autonómica, ufierta trés esposiciones (’Naeem Mohaiemen’, ‘Desorientalismos’ y ‘Nós, de nuevu’), amás de los percorríos polos xardinos y les zones monumentales.

La conseyera de Cultura y Patrimoniu Históricu, Patricia del Pozu, que visitó esti xueves el Centru Andaluz d’Arte Contemporaneo, señaló que “tamos trabayando de forma intensa por que los museos andaluces tean a plenu rendimientu a empiezos de xunu. Como primer señal, el CAAC abre güei les sos puertes para ufiertar de nuevu esa esperiencia única y esclusiva del contactu col arte, fundamental para’l desenvolvimientu social y personal y para la reactivación de la ufierta cultural y económico”.

Pa la reapertura lleváronse a cabo itinerarios concretos pa los visitantes, van xixilase los aforos dexaos en sales, ya instaláronse tou tipu d’elementos d’hixene nos aseos y les zones comunes. Coles mesmes, aconséyase tamién al visitante utilizar mázcaros y guantes, según respetar el distanciamientu personal de dos metros. En paralelu, sustituyéronse diversos elementos, como auriculares, ya instaláu sielles de fácil desinfección. Nos espacios onde hai publicaciones y catálogos, non podrá tocase los mesmos.

Pela so parte, el Muséu Picasso de Málaga va reabrir les sos puertes esti 26 de mayu tres el zarru pola crisis del coronavirus y, a partir del 1 de xunu, va presentar la renovación de la so colección permanente, que la so inauguración prevista para’l pasáu 30 de marzu foi aplazada.

Los visitantes van poder ver de forma gratuita la esposición temporal “Xenealoxíes del arte o la hestoria del arte como arte visual”, que va permanecer instalada hasta’l 31 de mayu, anunció esti xueves el Muséu Picasso nun comunicáu. Esta esposición aúna más de cien obres de Pablo Picasso, Constantin Brancusi, Paul Cézanne, Robert Delaunay, Max Ernst, Alberto Giacometti, Juan Gris, Vasily Kandinsky, Fernand Léger, El Lissitzky, Kazimir Malevich, Franz Marc, Henri Matisse, Piet Mondrian, Georges Braque, Paul Klee o Henry Moore, ente otros artistes.

El Muséu Picasso va abrir tolos díes de la selmana de 10 a 19 hores, con zarru de taquilla media hora antes, y encamienta a los visitantes qu’adquieran primeramente les sos entraes per internet al traviés de la so páxina, www.museopicasso.org. Tamién pide a los visitantes que respeten la distancia interpersonal de dos metros convenientemente señalizada en tol muséu, que faigan usu del xel hidroalcohólico nos puntos d’atención instalaos al efeuto y utilicen mázcaros de protección.

Tamién te podria gustar