Portada Lliteratura Lletres Asturianes aporta’l númberu 100 con un actu especial esti martes a les 12 nel Salón d’Actos de Caxastur

Lletres Asturianes aporta’l númberu 100 con un actu especial esti martes a les 12 nel Salón d’Actos de Caxastur

by asturnet

L’Academia de la Llingua Asturiana va presentar esti próximu martes día 31 de marzu, a les 12 nel salon d’actos de la Obra Social y Cultural de Caxastur (C/ San Francisco, 4 – Uviéu), el númberu 100 del boletín oficial de la institución, la revista Lletres Asturianes, con un actu especial nel que van tar presentes la mayoría de les persones ya instituciones que ficieron posible esti llargu camín.

El primer númberu de Lletres Asturianes asoleyóse nel mes de mayu de 1981, acabante crease l’Academia, y de magar entós y pasu ente pasu, la revista foi enanchándose y anovándose, algamando un llugar importante nel ámbitu de les revistes científiques españoles ya internacionales.

Según s’afita nuna nota de prensa asoleyada esti vienres, “supón una gran satisfaición pa l’Academia poder presentar esti simbólicu númberu 100 de Lletres Asturianes, que quier compartir col públicu llector de la revista, colos sos collaboradores, y con tola sociedá asturiana”.

Nel actu de presentación intervendrán xunto a la Presidenta de l’Academia, y Direutora de la revista Dª Ana María Cano, D. José Vega, responsable de “Obra Social y Cultural” de Caxastur (entidá patrocinadora de la revista), D. Xosé Lluis García Arias, primer Presidente de l’ALLA y primer Direutor de Lletres Asturianes, y otros miembros del Conseyu de Redaición.

Tamién te podria gustar