Portada Conceyos Llega la tercer edición del Festival Al Resve de Xixón

Llega la tercer edición del Festival Al Resve de Xixón

by redacción asturnews

El Festival Al Resve algama anguaño la so tercer edición y failo calteniendo’l so espíritu inicial: convertir per unos díes el barriu de Cimavilla nun espaciu dinámicu d’alcuentru onde se dean cita la cultura asturiana, la música del país, el teatru y l’arte polo xeneral de la nuesa comunidá.

Pa ello, el meyor momentu ye setiembre, tiempu de les tradicionales Fiestes de la Virxe de los Remedios y la Virxe de la Soledá, qu’empiecen casi al empar que’l Día d’Asturies, el de la Santina, qu’en tolos conceyos celébrase remembrando antigües tradiciones. Y del 7 de setiembre de 2022 al 18 de setiembre de 2022 Cimavilla va facelo cola cultura de nueso como referente.

El Festival Al Resve ufierta a quien deseyen averase a esti barriu emblemáticu un programa d’actividaes variáu, gayoleru y sollerte a la sensibilidá y les preferencies de tolos públicos, ente los que tienen cabida los más pequenos y los de más edá. Quieren que toes y toos tean representaos na  ufierta d’anguaño… o, siquier, que tol mundu atopara un momentu p’averase y esfrutar del bon facer de les y los artistes y creadores a los que conviden a participar d’esti tiempu festivu.

 

Tamién te podria gustar