Portada Lliteratura Llangréu celebra’l Día del Llibru con una “Rockmería”

Llangréu celebra’l Día del Llibru con una “Rockmería”

by asturnet

El Centru de Referencia de la Cultura y la llingua asturiana Casa de los Alberti va acoyer güei, martes 20 d’abril, la presentación del llibru de Xune Elipe “Rockmería. L’actu va tener llugar a les 19:30 hores y enmárcase dientro de les actividaes que l’Ayuntamientu de Llangréu pon en marcha pa celebrar el Día’l Llibru.

Xune Elipe, cantante del grupu asturianu Dixebra y director del sellu discográficu L’Agüañaz, va presentar en Ciañu, Rockmería (Publicaciones Ambitu), un llibru que, col sotítulu d’Un repasu a la música popular del sieglu XX, busca resumir las música más combativa y comprometida de la nuestra historia. Al traviés de les sos páxines, descúbrense estilos como’l folk-rock inglés, el ska xamaicanu, el raï de la Kabilia, el zydeco de Luisiana, el rock del este d’Europa, el Rock Bravú de Galicia, el Rock Radikal Vascu… y artistes y grupos que conformen un verdaderu universu sonoru representativu de la diversidá humana y cultural del planeta.

Nél nun se van alcontrar productos comerciales prefabricaos, nin grandes éxitos: namás música sincera y auténtica fecha con actitú y rebeldía. Son soníos, estilos y propuestes que, dende un ámbitu local y ensin escaecer los sos raigaños (musicales o llingüísticos), supieron trescender más allá hasta convertise n’universales. Rockmería tien un carácter divulgativu, asequible pa toes aquelles persones que quieran adientrase per delles de les músiques populares más prestoses del sieglu XX.

Tamién te podria gustar