Portada Música Llan de Cubel y MacLeod abren el cartelu de les III Xornaes de Música Tradicional de Nava

Llan de Cubel y MacLeod abren el cartelu de les III Xornaes de Música Tradicional de Nava

by asturnet

Nava anuncia les III Xornaes de Música Tradicional, que van tener llugar nel conceyu los díes 19, 20 y 23 de xunu. Unes Xornaes que van empezar la tarde del vienres 19 a les 18 hores col actu de presentación de les mesmes y la mesa redonda L’asturianada: pasáu, presente y futuru, que va axuntar pa falar sobre esta tema a distintos investigadores ya intérpretes d’esti xéneru vocal asturianu.

El sábadu 20 a les 17:00h. va tener llugar na Plaza Manuel Uría una amuesa de baille asturianu a cargu del Grupu Folclóricu La Flor del Pumar y de siguío, a les 18:00 h. la performance Soplu de Vida, de mano de los artistes navetos Carmen Montes y Maximiliano Francisco.

La nueche del sábadu a partir de les 22:30 hores, va tener llugar la Nueche Folk colos grupos Tarna (Llión), el gaiteru Borja Baragaño (Asturies) y El Koku la Mazana (Asturies).

El martes 23, coincidiendo cola festividá de San Xuan, va tener llugar a les 19:00h. l’III Festival de Bandes de Gaites LaKadarma cola BG Noega (Xixón), BG El Gumial (Ayeri), BG Castrillón (Castrillón) y LaKadarma como banda anfitriona. A partir de -yos 22:30, los conciertos de la foguera de San Xuan, colos grupos MacLeod! (Escocia) y Llan de Cubel & collacios (Asturies), nun conciertu bien especial con collaboradores, que va ser de les poques ocasiones d’esfrutar anguaño del grupu decanu del folk asturianu n’Asturies.

Tamién te podria gustar