Portada Patrimoniu Llamazares denuncia la situación del Monesteriu de Cornellana

Llamazares denuncia la situación del Monesteriu de Cornellana

by asturnet

Gaspar Llamazares, diputáu d’IX d’Asturies nel Congresu, denuncia que’l Gobiernu del Partíu Popular dexa de lláu la rehabilitación del Monesteriu de Cornellana, a pesar de les visites y compromisos de los sos diputaos y senadores al cenobiu. Asina s’esprende de la respuesta por escritu que’l Gobiernu unvió al diputáu asturianu en respuesta a les sos entrugues. El Ministeriu de Cultura sostien que’l conveniu de rehabilitación del monesteriu, que foi suscritu pol Ministeriu de Fomentu y el Principáu d’Asturies, “a día de güei ta escastáu, polo que nun ye posible dotalu”. Tampoco, sigue’l Gobiernu, recibióse solicitú pa realizar actuaciones nel inmueble con cargu al 1,5% cultural, nin esiste partida presupuestaria específica al respective”.

Na respuesta escrita del Gobiernu del PP indica que “el correctu caltenimientu del patrimoniu históricu artísticu correspuende al titular de los bienes, y ye l’alministración autonómica la que tien les competencies en materia de caltenimientu del mesmu”.

El diputáu asturianu considera que la respuesta del Gobiernu del PP sobre’l monesteriu “nun puede ser más hipócrita porque per un sitiu el PP visita l’edificiu y comprométese colos vecinos que quieren la so rehabilitación y per otru llau el Gobiernu central da per escastáu’l conveniu, diz nun tener nengún compromisu na materia y nun piensa nin siquier n’incluyilu nel 1,5% cultural”. Esto oldea con que diputaos y senadores del PP d’Asturies van al Monesteriu a faese la semeya y a comprometese col so arreglu, conclúi’l diputáu.

Tamién te podria gustar