Portada Política Llamazares comprometese en Grandas a impulsar el patrimoniu arqueolóxicu y noma d’inaceptable’l casu del Chao de Samartin

Llamazares comprometese en Grandas a impulsar el patrimoniu arqueolóxicu y noma d’inaceptable’l casu del Chao de Samartin

by asturnet

El diputáu de nacional d’IX y candidatu a la presidencia d’Asturies, Gaspar Llamazares, denunció güei en Grandas de Salime el bloquéu incomprensible ya inaceptable” de la investigación arqueolóxica nel yacimientu del Chao de Samartin y anunció la formación va incluyir ente les sos prioridaes l’impulsu del mesmu. El candidatu d’IX anunció amás un proyectu de desenvolvimientu global qu’incluya acciones turístiques, económiques y sociales amás de les amestaes directamente a la investigación arqueolóxica.

“Queremos manifestar la nuesa decisión, la decisión del nuesu futuru Gobiernu, d’impulsar esi proyectu dende tolos puntos de vista: arqueolóxicu, por tolo que tien que ver cola cultura, non solo asturiana sinón cola cultura nun ámbitu globlal, pero tamién turísticu económicu, social, que creemos que ye bien importante pa una Cuenca como la de Grandas”. Con estes palabres, Llamazares, xunta la cabeza de llista d’IX pola circunscripción occidental, Aurora Valdés, y les diputaes Emilia Vázquez y Noemí Martín, visitó güei esti singular enclave convidaos pola Asociación d’Amigos del muséu Etnográficu de Grandas de Salime y el yacimientu arqueolóxicu del Chao Samartin.

Aurora Valdés reivindicó la importancia d’estos dos recursos a los que calificó de “motor de desenvolvimientu” nuna zona “largamente castigada pola despoblación y l’aislamientu”. La candidata d’IX pol Occidente d’Asturies a la Xunta Xeneral del Principáu, reclamó la máxima dilixencia pa facilitar l’apertura d’estes infraestructures, dada la so importancia pa tola zona.

Tamién te podria gustar