Portada Música L’Intercélticu d’Avilés pieslla una edición “difícil de repetir” y piensa yá nel so décimu aniversariu

L’Intercélticu d’Avilés pieslla una edición “difícil de repetir” y piensa yá nel so décimu aniversariu

by asturnet

“Difícil de repetir”. Casi 20.000 persones siguieron a pie de cai el VIII Festival Intercélticu d’Avilés, qu’ayeri echó’l pieslle a la meyor edición hasta’l momentu, según los organizadores del certame, y piensa yá n’entamar dalguna cellebración especial pa conmemorar el so décimu aniversariu. L’Ayuntamientu renueva l’apoyu al festival, pendiente agora d’un pactu cola Sociedá Xeneral d’Autores y Editores pa pagar drechos d’autor por difusión musical.

En total, foron once díes de folixa articulaos al rodiu d’un cientu d’actos y siguíos por una media diaria de 2.000 persones los fines de selmana y d’unos mil asistentes nes xornaes llaborables, de llunes a vienres. Cifres que n’opinión de Juan Casas, presidente d’Esbardu -asociación qu’entama el festival-, demuestren a les clares que’l certame avilesín ye “imparable” y tien una continuidá “indiscutible”.

Lo que nun va resultar fácil, precisa Casas, ye la planificación de la prósima edición en meyores términos que la que ta acabante rematar, “porque difícilmente se podrá repetir un festival d’esta envergadura”. Na confección del programa del añu qu’entra, l’Ayuntamientu mantendrá el so sofitu plenu al eventu, depués que’l conceyal delegáu de Cultura, Juan José Fernández, -yos asegurara a los organizadores que “esto sólo ye’l principiu”, n’alusión al saltu cualitativu que l’Intercélticu dio na so VIII edición.

Magar de tou esi optimismu, nel otru llau de la moneda acusbia entá la Sociedá d’Autores. Depués d’evitar ‘in extremis’ la suspensión cautelar de gran parte de los conciertos del festival al algamar un alcuerdu a la puerta’l xulgáu, organizadores y miembros de la SXAE volverán aconceyar en setiembre pa concretar qué pieces de les interpretaes nos recitales d’esta edición xeneren drechos d’autor y cuáles non.

Nesti sen, un inspector de la Sociedá Xeneral d’Autores y Editores fizo un siguimientu a los conciertos del Intercélticu col envís de tomar nota de les interpretaciones susceptibles d’obligar a los organizadores a pagar una tasa. Miembros d’Esbardu discutirán cola SXAE el porcentaxe final nuna reunión qu’inda nun tien fecha esacta pero qu’en tou casu va cellebrase de sutaque pase’l veranu.

La Sociedá d’Autores retira la demanda contra l’Intercélticu y negociará un cobru a la baxa

Tamién te podria gustar