Portada Música L’Intercélticu d’Avilés crez con 850 participantes, más duración y la incorporación de Gales

L’Intercélticu d’Avilés crez con 850 participantes, más duración y la incorporación de Gales

by asturnet

Más y meyor. El Festival Intercélticu d’Avilés, que cellebra la so VIII edición ente’l 16 y el 26 de xunetu prósimos, movilizará a 850 artistes y deportistes espardíos nun cientu d’actos, dientro d’un programa que medra un día con respectu al añu pasáu y qu’inclúi una representación del País de Gales. Un boletín diariu, editáu pola Asociación d’Amigos del Festival, informará de les actividaes del certame.

Según asoleya la páxina web del Ayuntamientu d’Avilés, qu’apoya l’eventu celta entamáu pola Asociación Cultural Esbardu, cinco países unviarán delegaciones al Intercélticu -Irlanda, Escocia, Bretaña, Gales y Galicia-, pero la presencia más abondosa pondrála Asturies, con 15 bandes de gaites, 4 gaiteros solistes, 7 intérpretes de tonada, los grupos de folclore Esbardu y Muyeres, y les bandes de música folk N’Arba, Llan de Cubel, Tejedor, Tarañu, DRD, Triba, Deua Dubra y La Bandina’l Tombo.

Ente los representantes de les naciones invitaes, destaquen los irlandeses Lúnasa, les gallegues Leilía, la Banda de Gaites ‘Ciudá d’Edimburgo’ y la Kerlenn Pondi de Bretaña. L’espectáculu de baille ‘Spirit of the dance’ pondrá la espuela, nel Teatru Palacio Valdés, a un programa vertebráu sobro les denominaes ‘nueches máxiques rellumantes’ y les ‘nueches Guiness’, espectáculos musicales que se repartirán en dos escenarios: les places del Parche -Plaza d’España- y de Carlos Lobo.

Más allá de conciertos y amueses de baille, el VIII Festival Intercélticu d’Avilés acúta-yos un espaciu propiu a los deportes tradicionales, de los qu’habrá competiciones tanto nes cais de la villa como nes cercanes llocalidaes de Llaranes y La Callizuela (Illas), y reserva amás un sitiu pa dos esposiciones monográfiques, dambes nel Palaciu de Valdecarzana coincidiendo cola callebración del festival: Una sobro gaites del mundu y la segunda, al rodiu’l procesu d’ellaboración de la llana.

Programa íntegru na web del Ayuntamientu d’Avilés

Tamién te podria gustar