Portada Música L’Intercélticu d’Avilés celebra’l Gran Desfile y la Lluna Celta

L’Intercélticu d’Avilés celebra’l Gran Desfile y la Lluna Celta

by asturnet

Les cais d’Avilés van enllenase esta nueche colos colores de les banderes de les naciones celtes y los sones moyarientos de los finisterres atlánticos na Gran Marcha del Festival Intercélticu d’Avilés. A medianueche l’espectáculu “Lluna Celta”, emponináu por Margen va poner en danza la voz de Jorge Tuya, la gaita de Xuacu Amieva, les de les bandes participantes y los bailes de los grupos d’esta atopada intercéltica.

Dientro de la xornada d’esti viernes 29 de xunetu resalta la xuntanza de gaites y cornamuses que va escomenzar a les 19.30 na Plaza l’Ayuntamientu. A les 23.00 sal del mesmu sitiu la Sestaferia Marcha Celta, un desfile de músicos, danzarinos y deportistes de tolos países participantes nel festival. Media hora más tarde nel Polideportivu del Quirinal principia “Lluna celta”, un espectátulu empobináu pol grupu de teatru Margen que va cuntar cola participación del cantaor Jorge Tuya, el gaiteru Xuacu Amieva, Merce Santos a la zafoña y Héctor Braga al rabel y la bandurria, col acompañamientu de bandes de gaites y grupos de baile.

Mañana sábadu el festival avilesín celebra la víspora del pieslle a la so novena edición cola Nueche Intercéltica, una folixa na Plaza Carlos Lobo que va enveredar al escenariu a los galeses Mabon, los asturianos d’Arxentina Fardaxu, la Banda Gaites Esbardu y como estrella central al gaiteru gallegu Carlos Núñez.

Tamién te podria gustar