Portada Educación Les XII Xornaes Xovellanos de Divulgación Científica desenvuélvense esta selmana

Les XII Xornaes Xovellanos de Divulgación Científica desenvuélvense esta selmana

by redacción asturnews

Dende esti llunes 7 al vienres 11 de noviembre a les 19.30 hores y nel Salón d’actos del Centru de Cultura Antiguu Institutuva desenvolvese una nueva edición de la selmana de divulgación científica que cada payares  entama’l Real Institutu de Xovellanos nel edificiu onde nació.

Les conferencies incluyíes nestes docenes xornaes y les persones que les impartirán son estes:

Llunes 7:«Nuevos oxetivos en Física de Partícules», por Teresa Rodrigo Anoro, doctora en Ciencies Físiques, catedrática de la Universidá de Cantabria y directora del Institutu de Física de Cantabria.

Martes 8: «Del LHC al Cielu: la Física de Partícules nel sieglu XXI», por Miguel Ángel Vázquez-Mozu, doctor en Ciencies Físiques y profesor titular de Física Teórica na Universidá de Salamanca.

Miércoles 9: «Les enerxíes anovables n’España y l’Alcuerdu de París sobre’l cambéu climáticu», por María del Rosariu Heras Zalamín, doctora en Ciencies Físiques, investigadora científica de OPIS y xefa de la Unidá UiE3 del CIEMAT.

Xueves 10: «Del electrón al bosón de Higgs y un curtiu paséu pola antimateria», por Antonio Ferrer Soria, doctor en Ciencies Físiques y catedráticu de Física Atómica, Molecular y Nuclear de la Universidá de Valencia.

Vienres 11: «La física nes nueves técniques de diagnósticu y terapia del cáncer», por Gustavo García Gómez-Texedor, doctor en Ciencies Físiques ya investigador científicu del CSIC.

Tamién te podria gustar