Portada Sociedá Les Cortes de Castiella y Lleón aprobaron el testu de la reforma del so Estatutu d’Autonomía.

Les Cortes de Castiella y Lleón aprobaron el testu de la reforma del so Estatutu d’Autonomía.

by asturnet

Les Cortes de Castiella y Lleón aprobaron la so reforma del Estatutu d’Autonomía colos votos a favor de los representantes del Partíu Popular y del Partíu Socialista, l’únicu diputáu de la Unión del Pueblu Lleonés votó en contra del testu propuestu. El nuevu testu fai referencia al lleonés qu’hasta’l momentu figuraba col xenéricu “modaliedaes llingüístiques”.

Ente les introducciones más significatives del testu aprobáu figura la referencia al lleonés que “sedrá oxetu de protección específica por parte de les instituciones pol so particular valor dientro del patrimoniu llingüísticu” Afitándose una regulación pa la so promoción y usu. El gallegu gociará de promoción y respetu dientro de la Comunidá Autónoma.
El nuevu testu recueye menciones a les diferentes llingües falaes na Comunidá Autónoma. La lengua castellana sedrá oxetu d’especial protección y sofitu por parte de la Comunidá y la Xunta de Castiella y Lleón fomentará’l so usu correctu nos ámbitos educativu, alministrativu y cultural.

El Testu aprobáu presentaráse darréu a les Cortes Españoles pa la so aprobación definitiva.

Tamién te podria gustar