Portada Cine L’equipu de ‘Timecode’ y Javier Bardem van tar na gala de los Oscar

L’equipu de ‘Timecode’ y Javier Bardem van tar na gala de los Oscar

by redacción asturnews

La gala de los Oscar aterriza esti domingu 26 nel Dolby Theatre de los Ánxeles, na que va ser la edición númberu 89 de los premios más importantes del séptimu arte y va facelo cuntando con una bona presencia española.

Polo que respecta a España, va tar bien representada en Hollywood esti domingu. Per un sitiu va tar Javier Bardem, que va ser unu de el presentadores de la gala. Enagora, l’Academia de Cine nun especificó qué premiu va ser el qu’apurra l’actor español, ganador d’un Oscar en 2008 a meyor actor secundariu por Nun ye país pa vieyos, amás de tar otres dos veces nomáu como meyor actor protagonista por Biutiful (2010) y Primero que anueche (2000). Anque nun lo confirmó, ye bien probable que, como n’otres ocasiones acompáñelu la so muyer Penélope Cruz.

L’equipu de Timecode tamién va tar presente na ceremonia. Dempués d’alzase con más de 50 galardones internacionales, ente los que s’inclúin la Palma d’Oru del Festival de Cannes, la Sección de Curtiumetraxes de l’Academia de Hollywood escoyó la cinta de Juanjo Giménez, como unu de los cinco candidatos al meyor curtiumetraxe.

“Sabes que ye mal pero qu’hai posibilidaes”, reconoció’l director, qu’hasta l’últimu momentu duldó de si’l so curtiumetraxe diba ser o non nomáu. El drama, de 15 minutos, cunta la hestoria d’amor de Lluna (Lali Ayguadé), una vixilante de seguridá que trabaya nun parking y qu’atopa una manera bien particular de comunicase col so compañeru de trabayu, Diego (Nicolás Ricchini).

Tamién te podria gustar