Portada Música L’Entregu celebra esta fin de selmana’l XII Festival Folclóricu y la Fiesta de les Cebolles Rellenes

L’Entregu celebra esta fin de selmana’l XII Festival Folclóricu y la Fiesta de les Cebolles Rellenes

by asturnet

L’Agrupación d’Etnografía y Folclor “L’Esperteyu” va celebrar esta fin de selmana, coincidiendo cola Fiesta de Les Cebolles Rellenes, el so XII Festival Folclóricu, al que van asistir cuatro grupos de baille tradicional d’Asturies (L’Esperteyu, L’Enguedeyu, Les Ayalgues y El Piñote), uno de Pontevedra(Pontenova) y dos bandes de gaites (El Piñote y Pontenova).

Col festival d’esti añu l’Agrupación Folclórica “L’Esperteyu”, comprometida coles raíces populares asturianes y col pueblu de L’Entregu quier esparder per tola xeografía entreguina l’ambiente de fiesta y contaxar del mesmu a la población y a los que s’alleguen a la fiesta. Nesti sen, l’Agrupación fai un convite pa que la xente s’anime a participar, bien vestida d’asturianos, bien baillando aquelles pieces que sean abiertes a la collaboración pública.

En casu de que l’agua nun estropie los planes, van recorrese barrios y zones tán distantes como Fradera, Japón, La Vega, San Vicente, la Plaza de la Ilesia, etc.

El programa del Festival Folclóricu contará col siguiente programa:

Sábadu 1 d’avientu

, dende les 11:3o a les 14:oo h. Dende los barrios del Xapón, Fradera hasta los barrios d’El Coto y La Vega, pasucáis y actuaciones de los Grupos L’Esperteyu, L’Enguedeyu, El Piñote y Banda de Gaites El Piñote. Si llueve, el festival pela mañana fadráse na Plaza d’Abastos.

Sábadu 1 d’avientu, dende les 16:3o a 17:45 h. Pasucais y actuaciones per L’Entregu de los grupos L’Esperteyu, L’Enguedeyu, Pontenova y Banda de Gaitas Pontenova (Pontevedra) y de 18: oo a 20:3o Festival nel Centru Comercial Valle del Nalón cola actuación de los grupos enantes citaos.

Domingu 2 d’avientu, dende les 11:3o a 14:oo. Actuación pel Barriu de San Vicente de los grupos L’Esperteyu, L’Enguedeyu, Les Ayalgues, Pontenova y Banda de Gaitas Pontenova (Pontevedra).

Tamién te podria gustar