Portada Fiestes L’Ayuntamientu retién el permisu municipal pa la foguera alternativa de Tresona

L’Ayuntamientu retién el permisu municipal pa la foguera alternativa de Tresona

by asturnet

Silenciu alministrativu. Esa ye la respuesta que l’Ayuntamientu de Corvera da pol momentu a los organizadores de la foguera alternativa que va entamase pa cellebrar la nueche de San Xuan xunta l’embalse de Tresona, énte la desapaición de la cita celta más multitudinaria d’Asturies por falta de sofitu municipal. La falta de permisu’l Conceyu fai temer a los grupos qu’entamen la convocatoria que’l conciertu nun puea desencolcase con normalidá.

Según fontes de los músicos que tienen previsto participar na foguera alternativa, los organizadores cuenten yá colos permisos pertinentes de la propiedá privada del prau onde va allugase l’escenariu -el mesmu llugar onde se cellebraba la multitudinaria foguera n’años anteriores, y de la empresa d’ellectricidá de la que va facese l’enganche pa suministrar la enerxía necesaria, pero falta el ‘sí’ del Ayuntamientu.

Pesie a cumplir los trámites llegales necesarios “escrupulosamente”, según los organizadores, los responsables del equipu de gobiernu llocal de Corvera entá nun se pronunciaron a favor de la cellebración del recital, y la so pública rocea pa cola foguera de Tresona, materializada na suspensión de la folixa esti añu y la so sustitución por otra fiesta con orquesta en Les Vegues.

L’Ayuntamientu de Corvera, rexíu dende les pasaes elecciones municipales de 2003 por Luis Moro, cabezaleru de la Unión Social y Progresista de Corvera (USPC), consumó yá la liquidación de la multitudinaria folixa xunta l’embalse de Tresona, que nes sos ediciones más desafortunaes axuntó a una media de 15.000 persones.

Tamién te podria gustar