Portada Fiestes L’Ayuntamientu liquidó yá n’abril la foguera de Tresona, salvada agora pola presión ciudadana

L’Ayuntamientu liquidó yá n’abril la foguera de Tresona, salvada agora pola presión ciudadana

by asturnet

L’Ayuntamientu de Corvera yá tenía liquidada dafechu la foguera de San Xuan en Tresona, la más multitudinaria de les cites celtes asturianes, a lo menos hai dos meses. Un cartafueyu editáu n’abril pola Conseyería de Cultura da anuncia d’una actuación de Fred Morrison y Cántara Folk, el 23 de xunu, nel “prau de la fiesta de Las Vegas”, alternativa qu’asociaciones corveranes albidren que va materializase l’añu qu’entra, si a la fin l’Ayuntamientu retira definitivamente’l so sofitu.

El barruntu de los collectivos ciudadanos -que forzaron ‘in extremis’ la cellebración de la foguera d’esti añu depués de recoyer miles de firmes contra la desapaición del eventu- afítase na pública rocea del equipu de gobiernu llocal encabezáu por Luis Moro (Unión Social y Progresista de Corvera) p’hacia la folixa de Tresona, cuya liquidación defendió Moro dende poco depués de la so llegada a l’alcaldía, hai agora un añu.

Esa visión en negativo de la foguera corverana por parte de los responsables municipales llevó a sustituyila, yá n’abril, por una fiesta de prau en Les Vegues, folixa na qu’actuaría el gaiteru escocés Fred Morrison, cuya contratación yá taba pesllada, según fontes del propiu Ayuntamientu, pa cuando l’equipu de gobiernu amosó a les clares el so determín d’acabar cola foguera de Tresona. La penalización económica prevista nesi contratu en casu d’anulación llevó al equipu de Moro a aceptar l’actuación de Morrison, qu’ensin embargu nun tocaría nel habitual allugamientu de xunta’l pantanu, sinón en Les Vegues.

L’ausencia de compromisos contractuales d’esi tipu pa la foguera del añu prósimu fai temer agora a les asociaciones corveranes que’l pantanu de Tresona vea pasao mañana la foguera cabera, mieu que se xustifica amás nel baxu perfil del cartel d’esti añu respecto a los d’ediciones anteriores: Depués qu’una multitudinaria recoyida de firmes pola continuidá de la folixa obligara al Ayuntamientu a recular a primeros de xunu y aceptar una cellebración ‘amenorgada’ de la fiesta, nesta nueche de San Xuan actuarán en Tresona Fred Morrison, Cántara y Ástura.

Los collectivos ven nesi programa un niciu claru de les boquiaes del sofitu municipal a la folixa, qu’a partir del añu prósimu podría o bien nun se cellebrar, o bien continuar baxo responsabilidá y financiación esclusiva de les asociaciones llocales que defenden la foguera.

Tamién te podria gustar