Portada Escéniques L’Ayuntamientu de Xixón refuga reflotar el Teatru Arango pa evitar convertilu nun centru d’estética

L’Ayuntamientu de Xixón refuga reflotar el Teatru Arango pa evitar convertilu nun centru d’estética

by asturnet

L’Ayuntamientu de Xixón nun reflotará en solitario el Teatru Arango, peslláu hai cuatro años y cuyu llocal quier alquirir un particular pa convertir la sala nun centru d’estética. L’alcaldesa de la ciudá, Paz Fernández Felgueroso, declaró güei la imposibilidá financiera del Consistoriu pa sufragar la recuperación del teatru, pero dexó abierta la puerta a la collaboración municipal si un inversor priváu lleva la iniciativa.

D’esti mou, Felgueroso refuga la reivindicación cimera de la plataforma ciudadana ‘Cultura para el Arango’, recién constituyida pa reclamar la reapertura’l céntricu teatru xixonés, y mantién firme la negativa del equipu de gobiernu llocal a financiar el funcionamientu d’un segundu teatru públicu na ciudá.

El collectivu ciudadanu en defensa’l remocicamientu del Arango, que recuerda que’l propietariu del inmueble cifraba l’alquiler del llocal nunos 180 euros diarios nes últimes negociaciones cellebraes con él hai unos años, anuncia nueves movilizaciones ya insiste na conveniencia d’evitar que la empresa Corporación Dermoestética merque finalmente el teatru y faiga d’él una gran clínica de tratamientos estéticos.

L’alcaldesa de Xixón refugó la recuperación municipal del Arango nel trescursu d’un axitáu Plenu cellebráu esta mañana, nel que’l conceyal de Festexos, Iván Álvarez Raja, defendió la venta de paquetes d’entraes a empreses pal conciertu que Paul McCartney ufrió na ciudá el pasáu 25 de mayu como métodu qu’evitó amenorgar les perdes qu’ocasionó el recital.

L’espectáculu del ex Beatle nel estadiu d’El Molinón dexó un déficit d’alredor de 500.000 euros nes arques municipales xixoneses y desencadenó una turbonada de crítiques al departamento de Festexos por parte de la oposición, ostentada pol PP.

Tamién te podria gustar