Portada Patrimoniu L’Ayuntamientu de Cangas remocica y abre al públicu una de les ferreríes emblemátiques del conceyu

L’Ayuntamientu de Cangas remocica y abre al públicu una de les ferreríes emblemátiques del conceyu

by asturnet

Cangas de Narcea rescata la industria tradicional del fierru. L’Ayuntamientu y la Conseyería de Cultura, Comunicación Social y Turismu abren al públicu el remocicáu complexu del Mazu d’Abaxu, una de les instalaciones dotaes de ferrería y fragua qu’abastecía de preseos a la comarca y qu’agora ensértase nun itinerariu turísticu qu’inclúi la visita a la casa natal del dramaturgu Alejandro Casona.

Según informa l’Ayuntamientu de Cangas nuna nota asoleyada esta mañana, un guía esplica a los visitantes el procesu col que, al traviés d’una mecigaya de fueu ya enerxía hidráulica, los habitantes del conceyu algamaben les ferraúres, los clavos y les ferramientes necesaries nel so llabor cotidianu n’hasta cuatro mazos como’l qu’agora s’amuesa a los turistes.

La promoción municipal de los recursos de Cangas de Narcea complétase cola inclusión, nel mesmu paquete qu’inclúi la visita al Mazu d’Abaxu, del accesu a la casa l’autor teatral Alejandro Casona, onde’l dramaturgu nació nel añu 1903 y allugada nel paraxe de Besullu.

El serviciu de visites guiaes funciona nel tramu final de la selmana, ente’l xueves y el domingu, en tres tandes opcionales: de 14 a 16 hores, de 16 a 18, y de 19 a 21 hores.

Tamién te podria gustar