Portada Emigración Lausana y Xinebra piesllen la visita institucional de Valledor a Suiza

Lausana y Xinebra piesllen la visita institucional de Valledor a Suiza

by asturnet

Lausana y Xinebra piesllen la visita institucional del Conseyeru de Xusticia, Francisco Javier García Valledo, y el direutor de l’ Axencia Asturiana de Emigración del Principáu d’Asturies, Luis Miguel fernández, a Suiza qu’entamaren el vienres inaugurando les nueves instalaciones del Centru Asturianu de Berna. Esti sábadu, día 13, la comitiva’l Principáu desplazóse a Lausana, ciudá na que permaneció hasta les 21 hores de la nueche, momentu nel que dio por finada la so visita a los emigrantes d’esa llocalidá y partió pa Xinebra. Nesta ciudá trescurrirá la xornada’l domingu 14, día caberu de la visita que la representación institucional asturiana col conseyeru de Xusticia, Francisco Javier García Valledor, a la testa ta faciendo esti mes de Payares a Suiza. Pa esti domingu 14 ta previstu un alcuentru al mediudía cola colonia asturiana afitada en Xinebra.

La colonia asturiana en Suiza inaguraba con esta visita y de forma oficial nueves dependencies en Berna y conocía de primer mano los planes del Gobiernu’l Principáu pal collectivu emigrante. Una representación institucional del Executivu, encabezada pol conseyeru de Xusticia, Francisco Javier García Valledor, aniciaba nesa ciudá una visita de tres díes al país helvéticu qu’incluyía alcuentros nos Centros Asturianos de Xinebra y Lausana.

Cumpliendo’l programa previstu la primer etapa de la visita foi a la ciudá de Berna, onde Valledor inaguró les instalaciones del Centru Asturianu d’esa llocalidá a les 19 hores del vienres. L’axenda del conseyeru pa esa xornada axuntó amás un alcuentru col embaxador d’España.

El Director de l’Axencia asturiana de la emigración Luis Miguel Romero y el Conseyeru d’Asuntos Esteriores Javier Valledor protagonizaron l’actu central en Berna que cincaba a la inauguración d’esa sede del Centru Asturianu de Berna, sofitada con una ayuda económica de 24.000 euros de l’ Axencia Asturiana de Emigración del Principáu d’Asturies.

Na semeya que fai compaña a estes llínees pue vese a Luis Miguel Fernández, direutor de l’Axencia Asturiana d’Emigración; Joaquín Hernández, presidente del Centru Asturianu de Berna; el Conseyeru Francisco Javeir García Valledor y Rosario Iniesta de Bricio, de la Conseyería de Trabayu de Berna.

Tamién te podria gustar