Portada Patrimoniu L’Atenéu N’Alfoz entama una ruta andariega reivindicativa al castru del Picu Castiellu

L’Atenéu N’Alfoz entama una ruta andariega reivindicativa al castru del Picu Castiellu

by asturnet

Esti sábadu 24 d’agostu va tener llugar una ruta andieriega y reivindicativa a L’Escañoriu y al castru del Picu Castiellu entamada pol Atenéu N’Alfoz. L’actividá va tar abierta a tola xente interasao, con salida a les 10 hores de Les Vegues.

L’actividá tien como enfotu solicitar una partida presupuestaria a l’Alministración pública pa realizar trabayos nel castru, datar la so antigüedá y estudiar la so morfoloxía, como primer pasu pa la so recuperación, según señalen dende’l coleutivu . L’Atenéu N’Alfoz quier facer tamién alcordanza de que nel añu 2002 foi aprobáu un Plan de Proteición Especial de L’Escañoriu, garrando asina la denominación de Monumentu Natural y pasando a forma parte d’un plan d’actuaciones nes que se incluyíen la escavación del castru y la restauración d’una ponte medieval, ente otres cuestiones. “

La ruta del sábadu va ser d’ocho quilómetros de llargor y va salir a les 10 hores de la retonda d’entrada a Les Vegues y Molleda, pa percorrer esta parroquia per delles caleyes .

Tamién te podria gustar