Portada Educación L’Atenéu N’Alfoz anuncia “Cursu Avanzáu de Llingua Asturiana”

L’Atenéu N’Alfoz anuncia “Cursu Avanzáu de Llingua Asturiana”

by asturnet

L’Atenéu N’Alfoz anuncia l’apertura del plazu pa inscribise nel “Cursu Avanzáu de Llingua Asturiana” que va comenzar les sos sesiones el martes 25 de febreru. Hasta esi día la xente adulto interesao va poder inscribise nel mesmu, tanto nel Centru Tomás y Valiente como nel Centru Sociocultural de Les Vegues (Corvera).

Dende l’Atenéu despliquen qu’esti cursu “quier ser un mecanismu d’afondamientu nel conocimientu y deprendimientu de la gramática asturiana y otres cuestiones más del idioma pero tamién una manera d’acercase a la cultura y a la historia asturiana, va ser impartíu pol técnicu responsable del Serviciu de Normalización Llingüística de Corvera”. Poro, esti cursu, de calter gratuitu y con una duración de trenta hores, va desarrollase en sesiones de dos hores tolos martes, n’horariu de 18 a 20 hores.

Les sesiones del cursu van facese nel Aula 2 del Centru Sociocultural de Las Vegas/Les Vegues. Los conteníos del cursu son los que s’indiquen de siguío:

-Repasu de les normes ortográfiques; -Gramática de la llingua asturiana; -Léxicu; -Situaciones comunicatives, escrites y orales; -Acercamientu a la historia de la llingua asturiana; -Actitúes y prexuicios llingüísticos, qué son y cómo funcionen; -Manifestaciones artístiques n’asturianu.

Tamién te podria gustar