Portada Conceyos L’Archivu d’Uviéu acueye hasta’l 23 d’avientu la instalación fotográfica “Fichaes”

L’Archivu d’Uviéu acueye hasta’l 23 d’avientu la instalación fotográfica “Fichaes”

by redacción asturnews

L’Archivu Históricu d’Asturies acueye, hasta’l 23 d’avientu, la instalación fotográfica “FICHAES”, realizada a partir de les semeyes tomaes a les asistentes de los Primeros Alcuentros de Muyeres Cincuenter celebraos n’Uviéu. 

L’amuesa foi presentada esta selmana pol presidente de la Fundación Municipal de Cultura, José Costillas; la directora de Cincuenter, Yolanda Llobu y Directora del Arquivu Históricu d’Asturies, Concepción Parés Naves.

El conceyal de Cultura sorrayó’l calter reivindicativu” d’esti ciclu, diseñáu para “homenaxar y poner en valor a les muyeres de toa una xeneración munches vegaes escaecida”. Por ello convidó a tola ciudadanía a visitar esta instalación na que vamos poder ver a “munches ciudadanes anónimes que quixeron dexar la so buelga nestes xornaes cultural y reivindicativu del espaciu que reclama esa xeneración callada y dacuando estremada de la vida público y profesional”.

A la cita tamién allegó la periodista, presentadora, guionista, escritora y directora de Comunicación en Sygris, Minerva Piquero. La esposición va poder visitase de llunes a vienres de 09:00 a 14:00 hores. Accesu llibre hasta completar aforu

Tamién te podria gustar