Portada Hestoria L’ampliación del Muséu Arqueolóxicu arranca llueu d’una década de trámites burocráticos

L’ampliación del Muséu Arqueolóxicu arranca llueu d’una década de trámites burocráticos

by asturnet

Diez años de trámites nos despachos. Les obres d’ampliación y remocicamientu del Muséu Arqueolóxicu d’Asturies, allugáu nel vieyu monasteriu uvieín de San Vicente, arranquen formalmente güei, depués que’l Ministeriu de Cultura encamentara el primer estudiu de l’actuación en 1994. Los trabayos duplicarán la superficie del equipamientu, de los 2.700 metros cuadraos d’anguaño a más de 5.600.

Presupuestaes en 6,2 millones d’euros y adxudicaes a la Unión Temporal d’Empreses Alfredo Rodríguez S.L. y ‘Técnicas de Arquitectura Monumental S.A.’, les obres habíen tar yá entamaes na pasada seronda, cuando’l Muséu Arqueolóxicu treslladó los sos fondos a un depósitu esternu pa propiciar l’aniciu de los trabayos. Magar d’esa actuación, qu’obligó a pesllar el centru museísticu al públicu, pales y obreros nun entraron al edificiu nin n’inviernu, nin en primavera.

La ministra de Cultura, Carmen Calvo, peslló esta tarde na sé del muséu la caxa na que quedarán soterraos los periódicos del día como símbolu del empiezu de los trabayos, que si se cumplen les previsiones pérmitirán la inaguración del equipamientu yá meyoráu a mediaos de 2007. Nel conventu uvieín, Calvo acusbió la maqueta de l’ampliación ya interesóse polos detáis del proyectu pal muséu, de titularidá estatal pero xestionáu pol Principáu

Nel trescursu de la visita de la ministra al edifiiu qu’alberga l’Arqueolóxicu d’Asturies, l’alcalde d’Uviéu, Gabino de Lorenzo, comprometióse a tramitar darréu la llicencia municipal necesaria pal aniciu de los trabayos del Archivu Hestóricu, a petición de Calvo y del presidente autonómicu, Vicente Álvarez Areces.

La Conseyería y el Ministeriu de Cultura firmaron en 1995 el conveniu col que se comprometía l’ampliación y remocicamientu del Arqueolóxicu d’Asturies, cuyu proyectu museolóxicu foi redactáu tres años depués pol arqueólogu Ángel Villa. Depués de nuevos trámites técnicos, el Boletín Oficial del Estáu (BOE) publicó’l pasáu 9 de xunu l’adxudicación de les obres.

El vieyu conventu benedictín de San Vicente, nel que vivió’l padre Feijóo, rellaciónase cola fundación de la ciudá d’Uviéu. Llueu d’asitiase n’estremaes sés transitories, la colección del Muséu Arqueolóxicu d’Asturies quedó a la fin allugada nel monasteriu uvieín en 1952.

Tamién te podria gustar