Portada Lliteratura L’ALLA celebra un avance del Día de les Lletres Asturies en Cangas del Narcea

L’ALLA celebra un avance del Día de les Lletres Asturies en Cangas del Narcea

by asturnet

El Conceyu de Cangas y l’Academia de la Llingua Asturiana (ALLA) entamen una edición especial del Día de les Lletres Asturianes en Cangas, el vienres 19 d’abril. El teatru Toreno va ser l’escenariu d’esta celebración presentanda pola presidenta de l’ALLA esti vienres pasáu. Ana Cano, recordó que’l Día de les Lletres Asturianes celébrase’l primer vienres del mes de mayu y que “nun puede sacase del Teatru Campoamor d’Uviéu”. Sicasí, anguaño a propuesta del Conceyu de Cangas el Día de les Lletres va tener una celebración previa.

L’actu va empezar cola presentación de la reedición del llibru Vocabulariu de Cangas al cargu del so autor Jesús Feito Calzón. Amás, l’actriz asturiana María Cotiello va facer un recital de dellos poemes que se recueyen en Lletres Lliterariu, “un adelantu en primicia de la presentación que se va realizar el Día de les Lletres n’Uviéu”, aseguró la presidenta de l’Academia. Pa pesllar l’actu, Carlos Alba “Cellero” va representar la obra Llázaro de Tormes.

L’alcalde cangués, José Luis Fontaniella, estimó’l xestu de l’Academia d’aceptar la collaboración del Conceyu pa llevar a cabu una edición especial del Día de les Lletres Asturianes en Cangas y destacó que puede suponer “l’entamu de distintes actuaciones y actividaes nel conceyu pa estes celebraciones”.

Tamién te podria gustar