Portada Sociedá L’ALLA acueye esti vienres a Carmen Muñiz y Cristina Valdés como Académiques de númberu na Xunta d’esti vienres

L’ALLA acueye esti vienres a Carmen Muñiz y Cristina Valdés como Académiques de númberu na Xunta d’esti vienres

by asturnet

Esti próximu vienres, día 9 de mayu, va celebrase’l XXXV Día de les Lletres Asturianes a les 20:30 hores nel Teatru Campoamor d’Uviéu, con una Xunta Estraordinaria de l’Academia de la Llingua Asturiana na que va acoyeese como nueves académiques de númberu a les profesores de la Universidá Doña Carmen Muñiz Cachón y Doña Cristina Valdés Rodríguez, anguaño Decana de la Facultá de Filosofía y Lletres. Nel actu amás d’intervenir como davezu les nueves académiques y la Presidenta de l’Alla participarán el gaiteru Diego Pangua y el grupu Folk Felpeyu.

Esta Xunta Estraordinaria de l’Academia de la Llingua Asturiana finará col discursu institucional de la presidenta, Dª Ana María Cano González. L’actu, como ye davezu, tará presentáu por Sonia Avellaneda y Próspero Morán, y cuntará con un entamu musical a cargu del gaiteru Diego Pangua. Como pieslle tendrá llugar l’actuación del grupu folk Felpeyu que fadrá un repasu a los sones más nomaos de la so perllarga treyeutoria musical.

Doña Carmen Muñiz Cachón ye la Direutora del proyeutu AMPER-Astur qu’investiga sobre la entonación n’Asturies y Doña Cristina Valdés Rodríguez, amás de Decana de la Facultá de Filosofía y Lletres de la Universidá d’Uviéu, ye la direutora del cursu de Capacitación pa la traducción al asturianu de la Universidá Asturiana de Branu.

Darréu del actu, como tamién ye vezu, fadráse una espicha nel LLagar Herminio.

Tamién te podria gustar