Portada Música L’Aguañaz presenta’l clip “A la vera de Borín” de La Bandina

L’Aguañaz presenta’l clip “A la vera de Borín” de La Bandina

by asturnet

El sellu discográficu “Aguañaz” vieno acabante presentar “A la vera de Borín”, el primer clip del discu nuevu de La Bandina: “13”. La pieza ta dirixida por Javier Lueje, que yá fixere con La Bandina’l videu “Na caleya” y que ye tamién responsable del guión y la realización del videu, que ta rodáu nel mercáu de Xixón, al pie del Molinón.

Nesti primer clip del discu “13”, los componentes de La Bandina preséntense como músicos ambulantes, en mediu d’un ambiente que tresporta al espectador a la zona de los Balcanes. Visual mente, el videu bebe de la estética del cine mudu gracies a recursos tant.Q de producción (carteles, velocidá…) como d’interpretación.

“A la vera de Borín” ye la tercer pista de “13” y versión d’un cantar mui conocíu pelos chigres de Morea (Ayer), anque, a ciencia cierta, nun se sabe nada del so orixe. La Bandina, a partir de dellos cachos de lletra que conocíen, constrúin la hestoria d’un amor “nun se sabe si imposible o, al final, consumáu”.

Sigún la discográfica, “a partir d’un conocimientu fondu de la música tradicional y los sos instrumentos, los componentes de La Bandia creen y recreen la música y bailles tradicionales y populares”. El so primer álbum, “Pa baiLlar” (2001) ye de corte tradicional, averáu a lo etnográfico. Pero ye a partir del so segundu trabayu, “.. .de romandela” (2005), cuando La Bandina actualiza totalmente’l so discursu interpretativu al emplear, xunto colos tradicionales, instrumentos como’l saxu sopranu; sección de viento con trombón, bombardino y trompeta; baxo eléctricu, y dalgún ‘affaire’ cola electrónica.

Tamién te podria gustar