Portada Lliteratura L’Academia de la Llingua Asturiana celebra esti vienres el Día de les Lletres Asturianes col nomamientu de Berta Piñán

L’Academia de la Llingua Asturiana celebra esti vienres el Día de les Lletres Asturianes col nomamientu de Berta Piñán

by asturnet

p>L’Academia de la Llingua Asturiana va celebrar esti vienres, el Día de les Lletres Asturianes, a les 20 hores, nel Teatru Campoamor d’Uviéu. Na sesión académica va tomar posesión como nueva Miembru de Númberu de l’Academia la escritora Berta Piñán. L’Academia de la Llingua Asturiana quier, d’esti mou, “reconocer la fondura de la so contribución lliteraria al procesu de recuperación llingüística n’Asturies y facer posible, al empar, qu’esa valible contribución pueda enanchase col so trabayu dientro de la propia institución”.

Amás d’esta importante novedá, l’ALLA anunció yá va selmanes qu’esti añu va abrir l’actu l’entamu musical del gaiteru Llorián García al que siguirá la Xunta Estraordinaria de l’Academia de la Llingua Asturiana col discursu institucional de la Presidenta, Ana Cano.

Amás, una de les novedaes más importante pa esti vienres ye’l “Homenaxe a la Música Asturiana”. Nesti sen, l’Academia da anuncia de l’actuación coleutiva nel escenariu del Teatru Campoamor, en representación de tolos músicos y solistes asturianos, de: Nuberu, Dixebra, Llan de Cubel, Carlos Rubiera y Los Berrones.

L’Academia de la Llingua Asturiana, siguiendo’l facer entamáu n’ediciones pasaes, encamienta a los asistentes que, na midida de les sos posibilidaes, lleven el traxe asturianu como amuesa del so compromisu col resurdir de lo meyor de les solemnes tradiciones del país.

Llueu del actu académicu habrá una espicha, abierta a la participación de tola xente, nel restaurante “La Gruta”, con bailles y música asturiana.

Amás, l’Academia, diz nel comunicáu, “aguarda cuntar cola to asistencia a estos actos de celebración y pide la collaboración, nestos momentos nos que se xuega’l futuru de la llingua cola reforma del Estatutu d’Autonomía d’Asturies, pa esparder ente tolos asturianos y asturianes la demanda d’esixencia de la OFICIALIDÁ como únicu preséu pa garantizar el futuru y la sobrevivencia del nuesu idioma”.

Convidada pública al actu académicu

Tamién te podria gustar