Portada Sociedá L’Academia de la Llingua Asturiana anuncia un Día de les Lletres alternativu na seronda

L’Academia de la Llingua Asturiana anuncia un Día de les Lletres alternativu na seronda

by redacción asturnews
Academia de la Llingua Asturiana

L’Academia de la Llingua Asturiana (ALLA) aplaza pa la seronda’l Día de les Lletres Asturianes, qu’habría celebrase’l 8 de mayu, por cuenta de la crisis sanitaria.

D’alcuerdu cola Conseyería de Cultura, Política Llingüística y Turismu y cola Dirección Xeneral de Política Llingüística del Gobiernu d’Asturies, l’Academia camienta que la situación provocada pol coronavirus COVID-19 –causante de la declaración del estáu d’alarma y del decretu de les midíes d’enzarru– aconseya l’aplazamientu de tolos actos previstos pa la Selmana y el Día de les Lletres Asturianes hasta la seronda, col enfotu de celebralos entós, en feches qu’habrán fixase y asoleyase de forma afayadiza.

El Gobiernu asturianu yá entamare’l diseñu de la Selmana de les Lletres Asturianes que, ente los díes 4 y 8 de mayu, diba dedicar los sos actos de promoción de la lliteratura n’asturianu y n’eonaviegu a la figura de la escritora María Teresa Villaverde, Tuxa.

Pel so llau, l’ALLA tenía yá bien avanzada la xera organizativa del cuarentenu primer Día de les Lletres Asturianes, previstu pal 8 de mayu y n’onde, ente otro, taba programada la entrega del II Premiu Nacional de Lliteratura Asturiana al escritor Xuan Xosé Sánchez Vicente. En respuesta a esti aplazamientu sobreveníu y necesariu, l’Academia piensa yá nun diseñu alternativu del actu que se desenvuelve añalmente alredor de la xunta estraordinaria de la Institución.

ACADEMIA DE LA LLINGUA ASTURIANA

Ver Nota

Tamién te podria gustar