Portada Sociedá La Xunta de Toponimia echa a andar llueu de seis años d’inoperatividá

La Xunta de Toponimia echa a andar llueu de seis años d’inoperatividá

by asturnet

Al sétimu añu pue dir la vencida. La Conseyería de Cultura, Comunicación Social y Turismu del Principáu convoca pa esta tarde la constitución de la Xunta Asesora de Toponimia, un organismu creáu y reguláu por lleis de 1998 y 2002 que na práctica yera inoperativu. Col so determín, la Conseyería quier que’l muérganu consultivu “valide y oficialice” los nomes de llugar d’Asturies.

Eses foron les pallabres qu’emplegó la titular de Cultura, Ana Rosa Migoya, nel discursu institucional col qu’abrió en Xixón la XXV Selmana de les Lletres Asturianes, el pasáu 3 de mayu. Nesa alocución, la conseyera precisaba que yá foren escoyíos los miembros de la Xunta y taba llistu el reglamentu internu, y anunció la inclusión nel muérganu asesor de los llingüistes Fernando Álvarez Balbuena y Xulio Viejo.

El llabor de la Xunta de Toponimia regulóse por llei n’ochobre de 1998, como desendolcu d’un puntu de la Llei d’Usu y Promoción del Bable / Asturianu, promulgada esi mesmu añu. Magar d’ello, un decretu posterior remocicó n’abril de 2002 el funcionamientu de la Xunta de Toponimia y añadió-y la denominación de “asesora” col envís de sorrayar el so calter consultivu.

Según establez la llexislación, la Xunta Asesora de Toponimia del Principáu d’Asturies ha tar presidida pol Director Xeneral de Cultura, nesta llexislatura Carlos Madera, ya inclúi como vocales a representantes de l’Academia de la Llingua, la Universidá d’Uviéu y el Real Institutu d’Estudios Asturianos (RIDEA).

Última regulación de la Xunta nel BOPA

Tamién te podria gustar