Portada Comunicación La XDLA resalta la diferencia de tratu al asturianu ente’l Centru Comercial Eroski y el hospital nuevu de Santuyano

La XDLA resalta la diferencia de tratu al asturianu ente’l Centru Comercial Eroski y el hospital nuevu de Santuyano

by asturnet

La empresa Eroski empezó a utilizar el nuestru idioma na cartelería del supermercáu que tien nel Centru Comercial Caudalia, en Mieres. Por eso, la Xunta pola Defensa de la Llingua Asturiana (XDLA) quier felicitar a esta cooperativa de distribución y animala a que tamién use’l nuestru idioma nos otros centros que tien nel nuestru país. Hai que recordar qu’esta empresa lleva años faciendo un usu respetuosu y igualitariu de tolos idiomes oficiales del Estáu nel etiquetáu de los sos productos o na páxina web de la cooperativa, dalgo qu’ayudó a normalizar les otres llingües nuna xera tan cotidiana como la compra diaria.

La XDLA espera que l’usu que fixo Eroski del asturianu nun quede en dalgo simbólico y aislao y sía’l primer pasu alantre pa que l’asturianu sía una llingua más dientro de les actividaes de la empresa.

Otra manera, l’asociación quier recordar que, precisamente, el supermercáu asítiase en Caudalia, una gran superficie de La Vega Santuyano que vien promoviendo campañes publicitaries nestos dos últimos años onde l’asturianu ye la llingua vehicular de tol material impreso que se reparte ente los clientes, lo que la fixo merecedora del Premiu Andrés Solar 2013. Esta situación choca col nulu usu que se fai del nuestru idioma nel Hospital Nuevu de Mieres, asitiáu al llau del centru comercial y que, a pesar de ser una infraestructura pública, escaez la existencia del nuestru idioma y nin siquiera respeta la toponimia oficial.

Tamién te podria gustar