Portada Fiestes La XDLA entama les actividaes nel Topu Fartón

La XDLA entama les actividaes nel Topu Fartón

by redacción asturnews
El chiringu del Topu Fartón nes fiestes de San Mateo amuesa en cartelos les sos reivindicaciones como la oficialidá

Esti llunes 14 entamen les actividaes del Chiringuitu El Topu Fartón 2015 (Chigre de Xega, Xunta pola Defensa de la Llingua Asturiana y SOS Racismu), na plaza del ayuntamientu d’Uvieú.

Les actividaes que van desenvolvese a lo llargo de toles fiestes de San Mateo arranquen esti llunes 14, a las 13 hores, cola presentación del llibru “Pasiando per Uviéu”, d’Esther Prieto y Samuel Castro (Ediciones Trabe).

Mañana martes 15, a les 18 hores ta programada una Charla “BDS, un compromisu solidariu”, del Comité Solidaridá Causa Árabe y el miércoles 16 habrá dos actividaes: A les 13 hores, Fomentu del cooperativismu y sidra n’asturianu, con Sidra L’Allume, y a les 19 hores presentarase l’informe añal de SOS Racismu con participación y esposición d’Amnistia Internacional.

El xueves 17, a les 19 hores habrá un Taller de Taichi y el vienres 18, a les 18, ta programada una Charla sobre “Palestina, una mirada dende Asturies”, del Comité Solidaridá Causa Árabe.

La fin de selmana entamará’l vienres 18, a les 19.30 hores, con una perguapa clase de baille tradicional col Grupu San Félix de Candás., siguiendo’l folclore’l sábadu 19, a partir de les 12.30 hores. colos Cantarinos de chigre que va trayer “El coriquín La Pega”. Y esi mesmu día, a lo llargo de tola xornada habrá una Feria del Llibru y Discu Asturianu.

Tamién te podria gustar