Portada Educación La vuelta a les aules retrasase n’Asturies pola falta d’instrucciones de Sanidá

La vuelta a les aules retrasase n’Asturies pola falta d’instrucciones de Sanidá

by redacción asturnews

La vuelta a les aules retrasase n’Asturies pola falta d’instrucciones de Sanidá y segundu de Bachilleratu nun va volver el día 25 como se prevía. Les families tendrán de roblar una declaración responsable sobro la salú del so fíu si quieren que puea dir a clas.

Los alumnos de segundu de Bachilleratu nun van volver a clase’l próximu llunes. Magar que el plan de desescalada indicaba que podríen tornar a partir del día 25 pa preparar la prueba d’accesu a la Universidá, la EBAU, nun lo van faer esi día. La Conseyería d’Educación aplaza la fecha -entá ensin concretar- pindia de les directrices que marque’l Gobiernu central. Per un sitiu, ta a la espera de si l’Executivu de Pedro Sánchez aprueba’l pasu d’Asturies a la fase 2 y, por otru, aguarda la orde ministerial de Sanidá, que sale publicada en fin de selmana. Ensin estos trámites previos, Educación -que yá tien llista’l so propiu resolvimientu- nun puede dar lluz verde. Antes tien de comprobar que’l documentu que tien preparáu afacer a les instrucciones gubernamentales. El marxe de tiempu ye estrechu y nun va tar pal llunes.

Asina lo treslladó ayeri la directora xeneral de Planificación ya Infraestructures Educatives, Ana Isabel López Isla, a los representantes de la escuela alcordada nuna videoconferencia na que tuvo presente’l presidente d’Escueles Católiques d’Asturies, Simón Cortina.

Educación señaló que, en cuanto haya fecha, van tornar -siempres de forma voluntaria- l’alumnáu de segundu de Bachilleratu pa la EBAU; el de cuartu de la ESO, pero tan solo pa tutoríes individualizaes d’Atención Educativa y de Refuerzu y siempres que’l tutor envalorar necesariu, al igual que la familia, y con cita previa, y los estudiantes d’Enseñances Profesionales que tean ellaborando’l proyectu dientro del módulu (tamién con cita).

Tamién te podria gustar