Portada Educación La Universidá Popular de Xixón va dar nuevos cursos n’asturianu nesti cursu

La Universidá Popular de Xixón va dar nuevos cursos n’asturianu nesti cursu

by asturnet

Dende esta selmana y hasta’l 31 de xineru pueden apuntase tolos interesaos n’acudir a los cursos d’asturianu que tolos años ufierta la Universidá Popular de Xixón, a los qu’esti añu se sumen dalgunu nuevu, anque non especificamente d’asturianu, si dau nesta llingua.

El sitiu onde se van poner les clases va ser el Centru de Cultura Antiguu Institutu. Hai un cursu básicu de 60 hores, «Llingua Asturiana I», qu’empieza’l 13 de febreru y que se va dar de llunes y miércoles, de 19:00 a 21:00 hores. El cursu de segundu nivel, «Llingua Asturiana II», que suelen facer los que fixeron el primeru, tien la mesma duración y empieza’l 14 de febreru, a los martes y xueves, de 19:00 a 21:00 hores. Hai un tercer cursu, más especializáu y que ye novedá esti añu, «Recursos didácticos pa docentes de Llingua Asturiana», de 20 hores, qu’empieza’l día 14 de febreru, a los martes y xueves, de 17:00 a 18:30 hores.

Amás va dase esti añu un cursu sobre sidra fechu n’asturianu. Pa too ello pues apuntate n’interné o nes instalaciones del ayuntamientu de Xixón en cada barriu.

Tamién te podria gustar