Portada Escéniques La Universidá lleva’l meyor teatru pel país con ‘La Escena Ambulante’

La Universidá lleva’l meyor teatru pel país con ‘La Escena Ambulante’

by asturnet

La Universidá d’Uviéu empecipia una xira de teatru de la mano de les meyores compañíes asturianes pa llevar les sos últimes producciones por llocalidaes a onde nun llega’l circuitu asturianu. Teatro Margen, Higiénico Papel, Teatro del Norte y Zig-Zag Danza van percorrer esta primavera colos sos montaxes Villaviciosa, La Pola L.lena, Llanes, Ribesella, L.luarca , Cuideiru, A Veiga y La Felguera.

El vicerrector d’Estensión Universitaria, Vicente Domínguez, acaba de presentar la xira `La Escena Ambulante’, cola que la institución académica da un nuevu pasu nel so enfotu por llevar la cultura a tolos rincones de la rexón. “Tenemos de devolver a la sociedá lo que de cutio nos ta dando. Somos la única institución n’Asturies que programa en cualesquier parte”, indicó Domínguez n’alusión a la idea de llegar a toles localidaes y a tolos públicos. Añedió qu’el so suañu sería tener presupuestu pa programar tolos díes teatru, música y cine por toa Asturies.

El vicerrector tuvo acompañáu por representantes de les compañíes que participen nesta xira: Etelvino Vázquez (Teatro del Norte), Arturo Castro (Margen), Estrella García ( Zig-Zag Danza ) y Carlos Dávila (Higiénico Papel). Los directores y artistes dieron les gracies a la Universidá d’Uviéu “por alcordase del teatru asturianu” y consideraron qu’esta iniciativa ye “un exemplu” a siguir pal restu d’instituciones de la Comunidad.

Va llevantar el telón d’esti ciclu Teatro Margen cola representación de la obra de Jean Paul Sartre “A puerta zarrada” el 20 de mayu, en Llanes) Higiénico Papel va poner n’escena l’espectáculu “Una hora na cocina”. Los díes 5 y 6 de mayu, en L.luarca y Cuideiru , respectivamente, va ser Teatro del Norte quien lleve a les tables la farsa lorquiana “La Zapatera prodixosa”. A lo último, La Felguera (11 de mayu) y A Veiga (12 de mayu) van ser les localidaes qu’acueyan la representación de “Disonancies”, que va correr al cargu de Zig-Zag Danza.

Tamién te podria gustar